Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jan Siebelink in Grand Café Schouwburg Cuijk

Schrijver van o.a. 'Knielen op een bed violen'.


Jan Siebelink groeide op in een orthodox protestants milieu. Hij werd leraar Nederlands en Frans en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Daarnaast schreef hij romans en verhalen.


Vanaf het begin van zijn schrijversloopbaan speelt zijn jeugd een voorname rol in zijn werk. Het eerste verhaal dat hij schreef - ‘Witte Chrysanten’, dat later onderdeel werd van zijn eerste roman 'Nachtschade' - gaat over de wraak op de bloemwinkelier die de vader vernederde. Er volgden dertig boeken, waarvan de bekendste 'De herfst zal schitterend zijn', 'De overkant van de rivier', 'Vera', 'Margaretha', 'En joeg de vos door het staande koren' en de bestseller 'Knielen op een bed violen'.

Ter ere van de tachtigste verjaardag van Siebelink verscheen in 2018 'De Bloemen van Jan Siebelink'.


‘Een subtiel vervolg op Knielen op een bed violen. Margje is een streling langs je wang.’

De Volkskrant ****

 

'Siebelinks stijl is als satijn: soepel en oogstrelend, maar dan zo dat je het nauwelijks merkt.’

HP/De Tijd


Deze voorstelling maakt deel uit van de reeks Literaire ontmoetingen, georganiseerd oor BiblioPlus, waarin bekende Nederlandse auteurs voorlezen uit eigen werk, over hun schrijverschap vertellen en antwoord geven op vragen uit het publiek. Verder in deze reeks: Sonja Barend (23 oktober), Franca Treur (13 november), Tommy Wieringa (12 maart).

Datum

16  dinsdag 16 april 2019 om 20.15 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk - Grandcafe

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie