Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Repair Café Cuijk

Op de derde zaterdag van de maand wordt, van 09.00 tot 12.00 uur, het Repair Café georganiseerd in het Doehuis.

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) repareren. In het Doehuis is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.


U kunt bij het Repair Café terecht met artikelen op het gebied van: 

kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, computers etc. 


Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Er is ook een leestafel als u wat langer moet wachten totdat de juiste reparateur beschikbaar is om uw artikel te repareren.


Zoals gezegd zijn de Reparaties gratis maar het Repair Café moet ook regelmatig materialen en gereedschappen aanschaffen om verdere reparaties mogelijk te maken.

Een bijdrage wordt dan ook zeer gewaardeerd.


Waarom een Repair Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.


Repair Café Cuijk stelt zich ten doel om:

a) repareren op een moderne manier terug te brengen in de lokale samenleving;

b) reparatiekennis te behouden en te verspreiden;

c) de sociale cohesie in de lokale samenleving te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van een inspirerend en laagdrempelig evenement.


Nieuwe vrijwilligers

Bent je enthousiast over de werkzaamheden van het Repair Café, ben je betrokken en vindt je duurzaamheid belangrijk dan zoeken wij jou. Help bij ons Repair Café.

Repair Café Cuijk is op zoek naar reparateurs die kennis en kunde bezitten om te helpen met het repareren van de hierboven genoemde artikelen. Wij zijn met name op zoek naar reparateurs op het gebied van elektrische huishoudelijke apparaten. 

Meld je aan door een mail te sturen naar info@repaircafecuijk.nl of bel: 06-21879211


Ruilkring

Tijdens de Repair Café’s zijn er ook een aantal vrijwilligers van Ruilkring Cuijk aanwezig om hun activiteiten te promoten. Om te kijken wat zij precies doen kunt u meer informatie hierover vinden op de website van de ruilkring.

Datum

16  zaterdag 16 februari 2019 om 09.00 uur

Website en social links

www.repaircafecuijk.nl www.ruilkringcuijk.nl

Adres

Doehuis

Patrijzenveld 117

5431 JR Cuijk