Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Magda Mendes & Ward Veenstra

‘Oliveiras’: Een ode aan het vergeten Portugese platteland.


De liedjes op Magda Mendes haar nieuwe album Oliveiras zijn geïnspireerd op het leven op het platteland van centraal Portugal. Een streek die in het verleden vaker het nieuws haalde omdat het regelmatig geteisterd werd door bosbranden. Sindsdien lijkt dit stuk van Portugal een vergeten streek te zijn geworden waarvan de geschiedenis in rook is opgegaan.


Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam. Ze toerde met haar fado programma ‘Silencio! door alle uithoeken van de havenstad Rotterdam en bereikte zo een groot publiek. Oliveiras presenteerde ze in 2017 met orkest in het Concertgebouw Amsterdam.

Op dit album is Magda een nieuwe weg ingeslagen en heeft ze de stad verlaten. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die een stem geven aan verhalen die aan het vuur zijn ontsnapt. Verhalen over haar vader António Oliveira die dezelfde wortels heeft als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Liederen over hoe het platteland en de bewoners die in vergetelheid zijn achterbleven en over hoe Magda haar wortels voelt ontbranden als ze terugdenkt aan haar geliefde geboortegrond.


Fado met een zacht, romantisch randje. Poëtisch en toegankelijk.


Na afloop nazit met Portugese soep en olijven.Datum:

Toegangsprijs: € 15,00 (inclusief kop koffie/thee, garderobe en parkeren)

Datum

10  zondag 10 februari 2019 om 15.30 uur

Website en social links

www.magdamendes.com

Adres

Huistheater de Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps

advertentie