Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Première van Vierdaagse Orkest zaterdag 14 juli in schouwburg Cuijk

Het Vierdaagse Orkest 2018 start zijn concertreeks op zaterdag 14 juli in Cuijk. Het orkest heeft een geheel nieuw repertoire ingestudeerd; het belooft een waar muziekspektakel. Het Hofmans at Home Rooie Loperconcert begint om 20.15 uur in Schouwburg Cuijk.

Een compleet nieuw programma, een als vanouds groot Harmonieorkest, een zanggroep met vele nieuwe gezichten en dit jaar een primeur: een dansgroep. Dat alles bij elkaar zorgt voor een hele reeks bijzondere muziekavonden. Bijzonder in de keuze van de muziek en zang en bijzonder ook door de dansers die zijn toegevoegd.


Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit voornamelijk het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en noordoost Brabant. Veel bekende gezichten spelen mee in het korps en wederom staat de succesvolle dirigent Bart van Zutven op de bok. Ook de leden van het combo, van de zang- en dansgroep komen uit de regio. Stephanie

Bongers-van Werkhoven uit Boxmeer leidt de zangroep, die in totaal uit 8 leden bestaat. Bij de selectie van de nieuwe zangers en zangeressen is niet alleen gelet op de zangkwaliteit, maar ook op de presentatie op een podium en meerstemmige zang.

De nieuwe dansgroep staat onder leiding van Wendy Peters uit Gassel. Het programma van de concertreeks van 2018 is heel divers. Rockmuziek, afgewisseld met Hollandse meezingers, musical- filmmuziek, klassiek en lichte pop.

Bekende nummers als Demaisiado Corazon, De Wandelclub en een Greasemedley zijn te horen. Twee nummers springen er uit: At Kitty’s O’Shea’s is oorspronkelijk een Iers nummer dat bewerkt is voor harmonieorkest. Heel verrassend is Kia Hora Te Marino, oorspronkelijk een lied van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland, dat bekend is geworden door de uitvoering van Christopher Tin.

De première in de schouwburg van Cuijk is op zaterdag 14 juli. Dat gebeurt in een luxe sfeer in de grote zaal. De toegangskaarten voor de uitvoering in de schouwburg kosten 16 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het Vierdaagse Orkest.

Het Vierdaagse Orkest treedt na de première in Cuijk verder op in Wijchen (dinsdag 17 juli, 19.30 uur Markt), Maaskade Cuijk (donderdag 19 juli, 19.30 uur), Openlucht Theater de Goffert (zaterdag 21 juli, 20.30 uur) en afsluitend op het Raadhuisplein in

Boxmeer (zondag 22 juli, 19.30 uur).


Datum

14  zaterdag 14 juli 2018 om 20.15 uur

Website en social links

www.vierdaagseorkest.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk