Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Crowdfunding voor verkoeling kas bij Verdeliet

Wereldtuin Verdeliet is een bijzondere voedsel- en ontmoetingstuin voor de regio. Vijf jaar geleden opgezet als burgerinitiatief in Cuijk om mensen met elkaar te verbinden door samen te werken in de natuur. Bij Verdeliet staat het elkaar ontmoeten centraal en zo'n 65 medewerkers (vrijwilligers) zetten zich in voor de Wereldtuin. De diversiteit van de medewerkers maakt het zo boeiend, leuk en leerzaam. De tuin is vier keer per week geopend (ook op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur) en iedereen is welkom om de tuin te komen bezoeken. Het motto van Verdeliet is: doen, delen en beleven.


De mensen van de Wereldtuin doen heel veel zelf en maken gebruik van wat op hun pad komt. Toch is er een lang gekoesterde wens. In de warme maanden wordt een schaduwdoek gemist om het verblijf in het glazen huis (kas) te veraangenamen, maar zeker ook om de tuinplanten te beschermen tegen droogte en oververhitting. De Wereldtuin kwam in contact met de organisatie Crowdfunding Voor Natuur. Via Crowdfunding Voor Natuur kan namelijk iedereen met een goed idee voor de natuur en biodiversiteit in zijn of haar buurt een crowdfunding project starten.

Tuinman Sjaak Cremers uit Boxmeer: ‘Een schaduwdoek voor in de kas is hard nodig om de planten beter te kunnen telen. Hierdoor hebben we meer opbrengst en het is ook voor de planten een stuk aangenamer.’ Verdeliet kan de kas dan nog meer gaan gebruiken als ontmoetingsplek voor hun medewerkers, bezoekers, huurders, het poëtisch ontbijt, activiteiten voor leerlingen van scholen en andere activiteiten. Op deze manier komt er ook weer geld in het laatje met als doel de eigen ‘tuinbroek’ ophouden!'


Van 11 mei t/m 15 juni loopt de crowdfunding actie voor het schaduwdoek in de kas. Het project is succesvol als 100% van het doelbedrag is opgehaald.

Nodig is € 7.000 en dit is een hele smak geld. De Provincie gaat de helft hiervan subsidiëren en dit betekent een bedrag van € 3.500. Daarom is iedere bijdrage welkom!

Wil jij mee bouwen aan Verdeliet? Kijk dan bij op de site van crowdfunding voor natuur.

Vul ‘Verdeliet’ in bij ‘Zoek een project’. Je leest daar dan meer over onze actie, het doneren en de beloningen die je er voor terug krijgt. Van een boeket bloemen, tot een lunch in de tuin of een verrassingspakket.


Foto: Piet Vermeulen

Datum

  Vandaag t/m 15 juni 2018

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.verdeliet.nl crowdfundingvoornatuur.nl

Adres

Crowdfundactie Wereldtuin Verdeliet

Toermalijnlaan 50

5431 ZK Cuijk