Maas en Vilt Mars

De tocht biedt een fascinerende mix van landschappen en culturele bezienswaardigheden. Terwijl je door het gebied rondom Oeffelt reist, word je omringd door prachtige natuurlijke schoonheid. De pittoreske Niers, die zijn oorsprong vindt in Mönchengladbach en uitmondt in de Maas bij Gennep, is een van de hoogtepunten van de route. Het kabbelende water en de weelderige groene oevers creëren een schilderachtig uitzicht dat je betovert.


Bij het Genneper Huis kun je genieten van een adembenemend panorama over de Maas. (Bij de 50 kilometer). Hier kun je je even terugtrekken uit de drukte van het dagelijks leven en genieten van de rust en sereniteit die de natuur biedt. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te reflecteren.


Terwijl je de grens oversteekt naar Duitsland, kom je langs de VIller Mühle, een historische molen waar je veel oude Duitse attributen kunt bewonderen. Deze attributen zijn zelfs gebruikt in Duitse films, wat een interessant inzicht geeft in de lokale cultuur en geschiedenis.


Een ander hoogtepunt van de tocht is het "Duits lijntje", een voormalig treintraject dat vroeger de snelste verbinding was tussen Berlijn en Londen. Dit historische spoorwegstelsel diende niet alleen als een belangrijke transportroute, maar trok ook hoogwaardigheidsbekleders aan, zoals de Russische tsaar en de Duitse keizer, die hun eigen speciale treinen gebruikten om hun familie in Londen te bezoeken. Het "Duits lijntje" is doordrenkt van historische betekenis en biedt een uniek perspectief op de Europese treingeschiedenis.


Kortom, deze tocht door het gebied rondom Oeffelt en Gennep is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid, culturele erfgoed en historische betekenis van de regio te ervaren. Of je nu geïnteresseerd bent in prachtige landschappen, oude molens of historische treinroutes, deze tocht biedt voor elk wat wils. Vergeet niet je camera mee te nemen om de onvergetelijke momenten vast te leggen terwijl je deze boeiende reis maakt.


Starttijd 5-10-15-20 km tussen 08:00u en 12:00u


Starttijd 25-30-40-50 km tussen 06:00u en 09:00u

Datum

30  zondag 30 juni 2024 om 06.00 uur

Website en social links

www.maasenviltmars.nl

Adres

Un eindje Um

Brakelstraat 16

5441 BP Oeffelt