Open Podium: Gerard Sonnemans – De betoverende wereld van vlinders.

Wie houdt er nou niet van vlinders? Het is moeilijk om niet even stil te blijven staan als je er een langs ziet fladderen.

Verreweg de meeste soorten zijn nachtvlinders, maar een aantal nachtvlinders vliegt overdag. Gek, nietwaar!? De een kan een afstand van duizenden kilometers afleggen, terwijl de ander zijn leven lang binnen een paar honderd meter van zijn geboorteplek blijft. Er zijn zelfs vlinders zonder vleugels. Of vlinders die binnen een week na het ontpoppen sterven, terwijl ze er jaren over deden om te verpoppen.

Over deze en veel andere aspecten van het betoverende leven van de vlinders vertelt Gerard Sonnemans in dit Open Podium op dinsdag 25 juni. Gerard is o.a. bekend van zijn 'Handboek voor Bijenfans'. Hij neemt je deze avond mee in de metamorfose van ei tot ei. Hij legt uit hoe je het hele jaar door vlinders en rupsen kunt vinden. En waarom een brandnetel in je tuin belangrijker voor vlinders kan zijn dan een vlinderstruik. Tot slot vertelt Gerard over wat we moeten doen om de zorgwekkende achteruitgang van onze vlinderstand te keren- en waarom dat hard nodig is! In de pauze en na afloop van de lezing is het mogelijk om een exemplaar van Gerards’ nieuwste boek 'Handboek voor Vlinderfans' te laten signeren.

Deze activiteit is gratis te bezoeken, aanmelden is wel noodzakelijk via biblioplus.nl/agenda of aan de balie van jouw dichtstbijzijnde bibliotheek.


Bibliotheek Boxmeer – Dinsdag 25 juni 2024 - Inloop vanaf 19.15u – Gratis toegang – Aanmelden via de website van de bibliotheek

Datum

25  dinsdag 25 juni 2024 om 19.15 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

BiblioPlus

de Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer