Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Schrijversbezoek met Cobi van Baars

Cobi van Baars bouwt gestaag aan een overtuigend oeuvre. Ze debuteerde in 2017 met de roman Schipper & Zn., gevolgd door Over het krakende ei (2019) en Branduren (2021). Van Baars schrijft beeldend en indringend en bevestigt telkens weer haar talent om met weinig woorden hele werelden op te roepen. 9 juni wordt zij geïnterviewd door Tijn Heijl in Theater de Weijer.


De onbedoelden

Het katholieke Limburg, de jaren zestig. Een tijd waarin adoptie nog in de kinderschoenen staat en de moederkerk de lakens uitdeelt. De tweeling Aaf en Annemarieke wordt onbedoeld geboren en tegen de zin van hun moeder ter adoptie afgestaan. De meisjes groeien op in twee verschillende gezinnen, onwetend van elkaar. Pas op de drempel naar volwassenheid wordt dit geheim ontmanteld en begint hun zoektocht. Eerst naar elkaar, dan naar het gemiste verleden. De onbedoelden is een indringend verhaal over beloftes, missers en hiaten, over de weerbarstigheid van de waarheid en haar eigen instrument: het toeval. Met dit boek werd Cobi van Baars genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2024.


Dit boek heeft me compleet overrompeld. Wat een verhaal! Wat een vertelkracht! Laat De onbedoelden niet ongelezen.’ – Stefan Brijs


Literaire ontmoetingen

Voorafgaand aan dit gesprek heeft schrijverscollectief De Kneep een interview georganiseerd met regioschrijver Marlen Visser. Marlen is auteur, schrijfcoach, journalist en tekstschrijver. Haar debuut Stem! verscheen in april 2015 en werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor de beste spannende debuutroman van Nederland.


Foto: ©TradeMark Fotografie

Datum

9  zondag 09 juni 2024 om 13.30 uur

Website en social links

biblioplus.op-shop.nl

Adres

Bibliotheek BiblioPlus

De Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer