Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ontdek de natuur

Ook zo benieuwd naar of geïnteresseerd in wat er kruipt, vliegt en groeit en bloeit in de Maasheggen

en in het natuurgebied De Vilt in het bijzonder? Kom dan op zondag 26 mei tussen 11.00-16.00 uur

naar Gasterij ‘Onder de Panne’ in Beugen. De gezamenlijke IVN-afdelingen in het Land van Cuijk

organiseren dan een publieksdag met talloze binnen- en buitenactiviteiten.


Kom wel zo veel mogelijk op de fiets, want bij de locatie is geen parkeermogelijkheid.


Buitenactiviteiten

Om zelf te ervaren hoe uniek het Maasheggengebied is, kan iedereen ter plekke meedoen aan het onderzoek naar biodiversiteit. Tijdens een zelf te lopen wandelroute kan je bij een aantal ‘telstations’ op zoek gaan naar zoveel mogelijk planten- en diersoorten. Dit onderzoek en het tellen van alle soorten levert een schat aan informatie op over de biodiversiteit in De Vilt. Je krijgt daarbij hulp van aanwezige natuurkenners. Ook boswachters staan klaar om je rond te leiden.


Kinderen kunnen natuurlijk ook meedoen aan het onderzoeken en tellen van soorten. Nieuwsgierig naar wat er op en onder water leeft? IVN-vrijwilligers heten je welkom met schepnetten, waterbakken en loepjes. Kinderen ontvangen een doe-boekje om hun ontdekkingen op te schrijven.


Binnenactiviteiten

Naast dit buitengebeuren is er in en óm de Gasterij ook veel te beleven. Zo is er een ‘Biodiversiteitsrad’ waar je je kennis op het gebied van biodiversiteit in de Maasheggen op een originele manier kan bijspijkeren. Ook zullen veel “groene” organisaties tijdens workshops en in hun stands vertellen hoe relevant biodiversiteit is voor het Unesco Biosfeergebied De Maasheggen, voor natuurgebied De Vilt en voor het Land van Cuijk. Voor de jeugd zijn er natuurspelletjes en knutselmogelijkheden.


Wethouder duurzaamheid, natuur en mobiliteit van de gemeente Land van Cuijk, Antoinette Maas, zal het resultaat van alle tellingen op deze dag aan het eind van de middag bekend maken.

Datum

26  zondag 26 mei 2024 om 11.00 uur

Adres

IVN De Maasvallei, IVN de Groene Overlaat (Cuijk), IVN Grave

Oeffeltseweg 26

5835 BC Beugen