Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

“Kleine Juweeltjes. - Een Feest voor de geest van Cor Knops”.

Cor Knops is een schilder, tekenaar pur sang, die met architectonische verwanten vormen, die hij op kleine en grote vlakken op schilders canvas vastlegt met een enorme precisie en een vleugje humor.

De werken laten capsule achtige vormen zien, voorwerpen die op zoek zijn naar hun plaats in de ruimte, of schijnbaar zomaar dwalen door het heelal.

De abstracte benadering, de seriematige aanpak en de analytische benadering in zijn werk doet denken aan voorstadia van architectonische ontwerpen om vorm en ruimte te concretiseren. Cor Knops laat het open en hij laat de schoonheid, medium verf, de vorm en ruimte vrij voor associatieve interpretaties.


Doormiddel van zijn repeterende seriematige opzet hebben de werken soms een hallucinerende werking. Laat u meevoeren in deze zorgvuldige samengestelde expositie waarin 75 werken te zien zijn van de 75-jarige kunstenaar Cor Knops.


Opening 5 mei 2024 Oeffeltseweg 21 Beugen

De expositie duurt tot en met 30 juni, elke zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur


Museum van Alle Tijden naast ALARM zal vanaf 5 mei tot en met 30 juni elke dag, elk uur vanaf half acht in de ochtend tot half elf in de avond driedimensionaal werk van Cor Knops te zien zijn.

Loop rond het museum, kijk door de museumvensters zodat u de ruimtelijke wervelingen van de driedimensionale werken van de schilder/ constructivist kunt aanschouwen.


Gratis parkeren.

Alarm is elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en op afspraak, mail@ansverdijk.com


Prikkelende blikken op onze werkelijkheid met humor en diepgang op canvas.

Datum

5  zondag 05 mei 2024 om 14.30 uur

Website en social links

Adres

Museum van Alle Tijden

Oeffeltseweg 21 Beugen

5835 BB Beugen