‘Analoog en digitaal’ vogelen in Vortum

Midden in de lente zijn vogels erg druk met het bewaken van hun territorium en het lokken van een partner. De meeste trekvogels zijn ook weer terug uit zuidelijker streken om hier te broeden. Dat is het ideale moment om vogels te spotten. In en bij de Vortumse Bergjes broeden ruim 40 verschillende vogelsoorten in de Maasheggen en in het bos op de bergjes. De nachtegaal komt er veel voor, maar ook de zeldzame wielewaal is te horen als je geluk hebt.

De gidsen lopen een korte route met je over het De Ponti IVN natuurpad en proberen zoveel mogelijk te horen en te zien. Vogels kijken, is vooral ook vogels luisteren, want je krijgt ze niet altijd te zien en je hoort ze meestal voor je ze in het zicht kan krijgen. Als ze even blijven zitten, gaan we ze met een grote telescoop in close up bekijken. Maar neem zeker ook je eigen verrekijker mee als je die hebt.

Belangstellenden worden in groepen verdeeld; voor beginners en gevorderden, zodat ieder op zijn eigen niveau aanwijzingen van de gidsen kan krijgen. Voor beginners: vogels spotten is, zoals gezegd, vooral luisteren, dus wees erop verdacht dat we regelmatig stil moeten zijn met de hele groep.

Deelname aan de excursie is gratis en na afloop is er koffie en thee (vrijwillige bijdrage). Aanmelden via Home- De Maasvallei (ivn.nl).

Voor inlichtingen bel of app Gerard Albers, tel 06-10892802.


Datum

28  zondag 28 april 2024 om 08.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Veerweg 3

5827 AD Vortum-Mullem