Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Struintocht door Bronlaak, Groote Slink en Bunthorst

Woensdag 10 april. | 10.00 - 14.00 uur | KNNV | Groote Slink en Bunthorst: een levend schilderij in de Peel.


Excursie met als thema: landschapsbiografie, flora en fauna. Vertrek: P-plaats Bronlaak, Gemertseweg 36, 5841 CE Oploo [N272]. Iedereen is welkom. Deelname gratis. Excursieleider: Jan Nillesen. [0485 574780]. Er is een korte en lange route. Eten en drinken mee.

Struinen door een levend schilderij in de Noordelijke Peel. Een culturele biografie van de noordelijke Peel met accenten op historische geografie, landschapsbiologie en landschapsecologie van een ‘emerging landscape’.

Begin vorige eeuw legden de gebroeders Adam en Jan-Berend Roelvink elk een eigen landgoed aan. Adams landgoed, de Groote Slink, is aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl. Het oogt als een levend schilderij met slingerpaden en hoogteverschillen. Jan-Berend richtte zijn landgoed, de Bunthorst, veel strakker in. Met rechthoekige akkers, bosvakken en strakke lanen met Amerikaanse eiken. Beide gebieden hebben hun eigen charme.

Op de speels ingerichte Groote Slink ligt Villa Bronlaak. Vanuit deze villa heb je vrij zicht op de meanderende Slinkvijver. De Bunthorst is aangelegd met eenvoudige paden en kent daardoor grote, rustige bosvakken.


Datum

10  woensdag 10 april 2024 om 10.00 uur

Website en social links

nijmegen.knnv.nl

Adres

KNNV Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging

deRaetsingel 6

5831 KC Boxmeer