Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lancering MaasheggenKids

Op het NK Maasheggenvlechten ontdek je heel veel leuke activiteiten door de MaasheggenKids ontdekkingtocht te volgen. Deze leidt kinderen langs organisaties met hun unieke aanbod; van een beverexpeditie, de natuur ontdekken met al je zintuigen en wilgentenen vlechten, tot een workshop macrofotografie met je mobiel, alpaca’s, lammetjes en nog veel meer. Haal een ontdekkingstocht af bij de infotent van MaasheggenKids en kraak de kluis.


Al deze kinderactiviteiten vinden plaats tijdens het 18e NK Maasheggenvlechten. Meer dan vijftig teams van vlechters gaan de uitdaging aan om levende heggen om te vormen tot mooie, functionele en duurzame kunstwerken in traditionele Maasheggenstijl. Het belooft een dag vol traditie, creativiteit en avontuur te worden voor het hele gezin.


De Maasheggen vormen het oudste cultuurlandschap van Nederland. De heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen zijn prachtig om te zien en bieden plaats aan een bijzondere variatie van planten- en diersoorten. De heggen zijn nog steeds functioneel: ze houden vee binnen en roofdieren buiten. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Niet voor niets heeft De Maasheggen, als enige gebied in Nederland, de status van UNESCO Man & Biosphere.


MaasheggenKids is een initiatief van Maasheggen Unesco om jongeren te laten ontdekken wat de Maasheggen zo bijzonder maakt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Regio Deal Noordoost Brabant en samenwerkingen met de gemeente Land van Cuijk, IVN, Stichting Landschapsbeheer Boxmeer, Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas, Brabants Landschap en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

Datum

10  zondag 10 maart 2024 om 11.00 uur

Website en social links

maasheggenkids.nl

Adres

MaasheggenKids

Beugenseweg 1

5441 AD Oeffelt