Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing Een shotje Lifestyle met Jacqui van Kemenade

Jacqui van Kemenade is huisarts en schrijver van de boeken Leefstijl op Recept en Een Shotje Leefstijl. Ze was in 2017 en 2018 te zien in het tv-programma Gezond Verstand. Van Kemenade: ‘Als huisarts zijn we soms aan het dweilen met de kraan open. We geven onze ‘patiënten’ medicatie tegen bijvoorbeeld hoge bloeddruk en suikerziekte maar van diezelfde medicijnen neemt hun gewicht toe’. Meer dan 50% van Nederland kampt met overgewicht. Hoe komt dit? Komt ieder pondje door het mondje of is er een andere verklaring?


Van Kemenade ging op onderzoek uit. Natuurlijk spelen gezonde voeding en beweging een belangrijke rol, maar dat is niet het enige. Als je begrijpt wat er gebeurt in je lijf kun je er ook iets aan doen’.


In haar lezing vertelt Van Kemenade op een eigen ontspannen, soms humoristische manier over ons lijf en wat een gezonde leefstijl nou echt inhoudt. Hoe blijven we gezond? Wat heb je nodig? En hoe maak je daar je eigen magische brouwsel voor fitheid van?


Gratis aanmelden via: https://www.gemeentelandvancuijk.nl/lezingengezondheid#28-februari-2024-een-shotje-leefstijl-jacqui-van-kemenade

Datum

28  woensdag 28 februari 2024 om 20.00 uur

Website en social links

www.gemeentelandvancuijk.nl

Adres

De Pit (Stichting Gemeenschapshuis Overloon)

14 Oktoberplein 2

5825 CC Overloon