Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wintertinteltenentocht Oeffelt 2024

De Maasheggen is een gebied dat bekend staat om zijn prachtige landschap en unieke flora en fauna. Het is gelegen langs de oevers van de Maas en is een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. Het gebied staat zelfs op de UNESCO-lijst van werelderfgoed, vanwege zijn bijzondere kenmerken en ecologische waarde.


Tijdens deze wandeling kom je ook langs het Veerhuis, een historische plek die al sinds 1600 dienst deed als veerpont. Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog is het Veerhuis herbouwd. Interessant is het verhaal dat tijdens de oorlog de Engelsen per abuis dachten dat het gebied al tot Duitsland behoorde, en het Veerhuis per ongeluk bombardeerden. Gelukkig is het nadien hersteld en heeft het nu een nieuwe functie als horecagelegenheid.


Daarnaast heeft het Veerhuis nog een historische betekenis. Tijdens de oorlog was hier de langste Bailey-brug van het westelijk front gelegen. Deze brug was van groot belang voor de geallieerden om troepen en materieel over de Maas te transporteren.


De wandeling door de Maasheggen biedt dus niet alleen een prachtig natuurgebied om te verkennen, maar ook de mogelijkheid om een stukje geschiedenis te ontdekken. Het Veerhuis met zijn veerpont en de herinnering aan de Bailey-brug zijn fascinerende elementen die deze tocht extra bijzonder maken. Of je nu een natuurliefhebber bent of geïnteresseerd bent in geschiedenis, deze wandeling heeft voor ieder wat wils. Vergeet vooral niet te genieten van de rust en schoonheid van dit unieke stukje Nederland.

Datum

21  zondag 21 januari 2024 om 08.00 uur

Website en social links

maasenviltmars.nl

Adres

Stichting Un Eindje Um

Brakelstraat 16

5441 BD Oeffelt