Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Flipperkast en andere zaken van Peter Krynen expositie in Museum van Alle Tijden en ALARM

In de plaats Beugen vindt U Museum van Alle Tijden waar u alle dagen en tijden door de kijkkasten van het Museum elke twee maanden telkens weer andere beelden kunt zien. Het naast gelegen ALARM is werk te zien wat museaal opgezet is. Alles wat in het Museum van Alle Tijden te zien is is in ALARM groots en in veel veelvoud te bewonderen elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. of op afspraak; ansvmail@erdijk.com oeffeltseweg 21 Beugen Noord Brabant, Land van Cuijk.


Centraal staat een werk dat Peter Krynen speciaal voor deze tentoonstelling heeft gemaakt, die geïnspireerd is op een flipperkast. Als student speelde hij regelmatig op deze luidruchtige machines met verfijnde en gevoelige analoge technieken waar hij heel fysiek invloed had op het verloop van het spel. Stampend, duwend en schuddend aan de kast totdat “TILT” in het venster oplichtte.

Op de achter-tekening van de flipperkast staat geschreven; “denken over denken geeft een gevoel van sereniteit”. Het is een citaat van de schrijver W.G Sebald, een wandelaar, een langzame reiziger, een kijker, een beschouwer. Sereniteit zoeken door na te denken, dat herkent Krynen wel: hij houdt graag controle en schiet regelmatig in de ‘oplossingsmodus’. Maar sereniteit voelde hij juist ook tijdens het spel met de flipperkast, met vrienden en bier, waar problemen oplossen in het geluid van de kroeg. Sereniteit is daar als een buiten jezelf treden, een film, een spiegel.  

De mannetjes die in zijn werk figureren ontstonden rond 2000. Toen hadden ze een eivormig hoofd zonder gezichtsuitdrukking. Vier jaar geleden maakte Krynen een paar maskertjes en deed deze met een elastiekje voor zo’n eivormig hoofd. Alles viel toen plots op zijn plaats; “maskers, elastiekjes, inwisselbare identiteit, ‘ik is een ander’, het leven als schouwtoneel, als spel, wie ben ik en ben ik die altijd?” Deze gemaskerde figuren spelen hun rol in een vreemde¬¬¬, chaotische, soms burleske en altijd verrassende voorstelling. 

Datum

  Vandaag t/m 12 november 2023

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

Adres

Museum van Alle Tijden en ALARM

Oeffeltseweg 21

5835 BB Beugen