Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Workshop ‘Besturen in beweging’

Tijden veranderen en stellen besturen van stichtingen en verenigingen steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Hoe kun je als bestuur dan toch blijven doen wat je moet doen? Waar moet je allemaal aan denken? Hoe kun je een goede koers bepalen en houden? En vooral: hoe kun je besturen leuk houden? Deze vragen komen aan de orde in de workshop Besturen in beweging die het Mantelzorg en vrijwilligersplein op 15 juni 2023 organiseert in samenwerking met de SESAM-academie. De workshop vindt plaats op het nieuwe kantoor van Sociom: De Raetsingel 5 in Boxmeer (oude schoolgebouw achter de Weijer) en start om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.30 uur.


Aanmelden kan tot en met 9 juni.


Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  • Wat is een bestuur, kerntaken?
  • Welke functies zijn er binnen een bestuur? 
  • Koersbepalen en hoe doe je dat? (missie, visie doelstelling);
  • Andere vormen van besturen: delen & verbinden en lean & mean;
  • Problemen en uitdagingen van/voor besturen: hoe kom je aan voldoende actieve leden? Hoe kom je aan nieuwe bestuursleden? Wat te doen met vragen die op je organisatie afkomen (bijvoorbeeld een veilig klimaat). 


En natuurlijk de vragen/uitdagingen die besturen zelf zien.

De workshop wordt verzorgd door Annet Schreurs, adviseur SESAM-academie en is gericht op bestuurders van verenigingen en stichtingen. De SESAM-academie is expert op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken bij vrijwilligersorganisaties. https://www.sesamacademie.nl/


Voor meer informatie en aanmelding (tot 23 maart), kun je terecht bij Mantelzorg- en Vrijwilligersplein. Telefoon: 0485-700500 of e-mail: mvplein@sociom.nl.

Datum

15  donderdag 15 juni 2023 om 19.30 uur

Adres

Sociom

De Raetsingel 5

5831 KC Boxmeer