Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Marion Vervoort, Egbert Derix en Norbert Leurs

Met haar “Nightbird” inspireerde Eva Cassidy Marion tot haar nieuwe CD; “Nachtvogels”. De muziek van Nachtvogels is moeilijk in een stijl onder te brengen. Het is een mix van luistermuziek, jazz, pop, en theater. Het is muziek die in onze kapel volkomen tot haar recht zal komen. Marion zingt in het Noord-Limburgs dialect, en zij voegt met Nachtvogels daadwerkelijk iets nieuws toe aan het Limburgse muzikale landschap.


Haar liederen worden ondersteund door het pianospel van Egbert Derix en bassist Norbert Leurs. Beide muzikanten hebben overigens hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend.

Egbert Derix is bekend van zijn samenwerking met o.a. Iain Matthews, Supertramp saxofonist John Helliwell, Margriet Sjoerdsma en vele anderen. Hij kreeg de Annie M.G. Schmidtprijs voor zijn solo piano album “Falco”. Norbert Leurs bassist, heeft zijn sporen met name in de jazz verdiend. Norbert en Egbert Derix werkten samen in het Searing Quartet, waarin – zoals het hoort – improvisatie een grote rol speelt. De groep werd opgericht in 1995 aan het Maastrichtse Conservatorium en behaalde diverse prijzen, waaronder de Jerry van Rooyen Award. Nadien volgde een handvol cd’s.


Droom weg bij de teksten die Marion geschreven heeft voor deze CD. Neem nou: ““Luuster zachtjes hoe de nacht verandert, beej ut vange van ut licht.” Uit; Alsof Ut Laeve Good Is Zoë.

Datum

4  zondag 04 juni 2023 om 15.30 uur

Website en social links

www.mariakapel.nl

Adres

De Mariakapel Holthees

Kapelstraat 1

5824 AJ Holthees