Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Natuurbeleveniscursus 2023

Leer de unieke natuurgebieden van het LvC kennen! 


Al vaak gedacht: “Ik zou wel eens wat meer willen weten over wat er groeit, bloeit, loopt en vliegt als ik in een natuurgebied loop?” Dan heeft u een unieke kans om in het voorjaar van 2023 kennis te maken met vier unieke natuurgebieden in het Land van Cuijk, door u aan te melden voor deelname aan de ‘Natuurbelevingscursus 2023’. Deze wordt georganiseerd door IVN De Maasvallei en IVN De Groene Overlaat in april en mei. Daarbij worden vier theorieavonden (maandag) in Het Kruispunt in Beugen gecombineerd met vier excursies (zaterdagmorgen) in de bewuste gebieden. De beoogde data zijn: 3/4, 17/4, 8/5, 22/5 (theorie) en 8/4, 22/4, 13/5 en 27/5 (excursie).


Naast de behandeling van planten en dieren en hun relatie met de landschapsaspecten leert u in korte tijd veel over de samenhang in de natuur op de diverse plekken. De Staat bij Sint Anthonis wordt bezocht, alsook De Vilt bij Beugen, de Maasheggen bij Oeffelt en De Tongelaar bij Mill. 


Voor het volgen van de cursus is geen basiskennis nodig, wél enthousiasme en affiniteit met de natuur. De kosten bedragen € 40,- voor IVN-leden en € 50,- voor niet-leden. Ter plekke lid worden kan natuurlijk ook! Eén consumptie bij de theorieles en bij iedere excursie zijn bij de prijs inbegrepen.

De maandagavonden zijn van 20.00-22.00 uur en de zaterdagen van 9.30-11.30 uur.

Er is maximaal plaats voor 25 cursisten, waarbij we het principe ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ hanteren. Aanmelden kan via ivndemaasvallei_educatie@outlook.com

Datum

3  maandag 03 april 2023 om 20.00 uur

Adres

IVN de Groene Overlaat en Maasvallei

Kerkplein 6

5835 AT Beugen