Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jeanne Janssen

Wat zie ik toch? En waar lijkt dit op? Geheel onbekend zijn de voorwerpen niet. Alledaagse voorwerpen vormen veelal de basis voor haar werk. Jeanne Janssen plaatst ze in een ander perspectief door middel van licht, projectie, beweging en vervorming. De foto’s en objecten worden dusdanig gecombineerd en bewerkt tot een speels beeld dat er een vervreemdend effect ontstaat en een unheimisch gevoel kan oproepen. Haar fascinatie voor schaduwwerking, waardoor andere vormen ontstaan die soms heel herkenbaar verwijzen naar figuren, geven het een extra dimensie.


De objecten zijn samengesteld uit huis-tuin-en-keukenartikelen. Door deze te verzagen, te versnijden, te verkleuren en te vervormen gaat de oorspronkelijke functie verloren en is veelal niet meer zichtbaar. Hierdoor wordt de toeschouwer op een verkeerd been gezet. Men herkent wel een bekend beeld, maar dit is echter opgebouwd uit iets geheel anders.


Voortdurend in gevecht met de (on)mogelijkheden van de materialen, het beeld en de omgeving is Jeanne Janssens uitdaging. Thema’s van deze expo zijn de resten van heden en verleden, verlangen en vervreemding. De werken kunnen zijn installaties, foto’s, film, projecties en print-outs.


‘het experiment is het voedsel voor mij en mijn werk.’


Woorden die op het werk van Jeanne Janssen van toepassing zijn:

  • Menselijke trekken, resten van wat was, organische vormen, factor tijd, speelsheid, associatief aangenaam, humoristisch, verontrustend (scherp randje), open staan voor interpretatie.


20 februari t/m 6 april 2023


Het Museum van Alle Tijden is de gehele periode vanaf 7.00 tot 23.30 te bezichtigen.

Door de ramen van ALARM is gedurende deze periode ook een gluurexpositie te zien met werk van Jeanne Janssen

Datum

  Vandaag t/m 06 april 2023

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Adres

Museum van AlleTijden

Oeffeltseweg 21

5835 BB Beugen