Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Op ontdekkingsreis door de hersenen in Bibliotheek Boxmeer

Op donderdag 16 februari neemt neurowetenschapper Lara Wierenga het publiek mee door de Atlas van ons brein. In dit boek heeft zij wetenschappelijke bevindingen toegankelijk gemaakt door eigen onderzoek. De laagdrempelige lezing over het brein vindt plaats in Bibliotheek Boxmeer en start om 19.30 uur. Deelname kost € 3,- en is voor bieb-leden gratis.

Je brein is de meest complexe structuur in het universum. Met haar onderzoek wil neuro-wetenschapper Lara Wierenga zijn mysteries ontrafelen.


Atlas van ons brein

In haar boek Atlas van ons brein neemt Lara Wierenga je mee op ontdekkingsreis door de hersenwetenschappen. In dit boek heeft zij wetenschappelijke bevindingen toegankelijk gemaakt door eigen onderzoek, onderzoek van collega’s en de literatuur te interpreteren en vertalen op een vernieuwende manier waarbij inzichtelijke graphics je complexe materie helpen te begrijpen.

In dit boek probeert ze een antwoord te geven op alles wat je ooit had willen weten over je brein. Spoiler alert: dit boek heeft geen bevredigend einde. Je blijft wellicht met meer vragen achter dan je had toen je het voor het eerst opensloeg. Maar in de Atlas van ons brein vind je wel handvatten om je comfortabel te voelen bij wat je niet weet.

Lezing

Tijdens haar bezoek aan Bibliotheek Boxmeer neemt Wierenga haar publiek mee naar de hersenen aan de hand van haar boek. De avond start om 19.30 en zal ongeveer een uur duren. Uiteraard is er ruimte voor vragen.


Lara Wierenga

Lara Wierenga is neurowetenschapper en universitair docent op de afdeling ontwikkelings- en onderwijspsychologie aan de Universiteit Leiden. Ze is auteur van Atlas van ons brein, dat ze in co-creatie maakte met een grafisch ontwerper. Daarnaast ontwikkelt Wierenga open science oplossingen om haar wetenschappelijke projecten transparanter en toegankelijker te maken.

Kaarten zijn te koop via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl/agenda.

Datum

16  donderdag 16 februari 2023 om 19.30 uur

Adres

Bibliotheek Boxmeer

De Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer