Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Nacht van de Nacht

We nemen de tijd om de nachtelijke geluiden in ons op te nemen. De Vilt is een rustplek voor grote groepen ganzen. We willen ze niet verstoren, maar het massaal opvliegen van de ganzen in het donker is een geweldige belevenis. Welke nachtdieren komen er tevoorschijn en hoe vinden zij hun weg in het donker?

Het is bijna volle maan en hopelijk is het een heldere avond zodat je de dan aanwezige sterren en planeten kunt zien. De sterrenhemel verschuilt zich steeds meer achter een deken van licht doordat er enorm veel licht de lucht in schijnt. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld, maar op De Vilt is het gelukkig nog wel donker.

Halverwege de wandeling staan telescopen opgesteld om naar de sterren en de maan te kijken. Bij het kampvuur wordt tegen een vergoeding van € 2.50 een kop erwtensoep aangeboden. De 4,5 km lange route gaat over onverharde paden en duurt 2-2½ uur. Kleed je warm en draag goede wandelschoenen. Neem je verrekijker mee, maar geen zaklamp. De gids heeft een zaklamp, maar die zal er zo weinig mogelijk gebruik van maken zodat je echte duisternis beleeft.


Aanmelden is verplicht: uitsluitend via de mail bij marjosimons11@gmail.com. Na aanmelding krijg je een bevestiging of het bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Start om 19.00 uur bij De Vilt, parkeerplaats aan de Moerbaan, Beugen.

Datum

5  zaterdag 05 november 2022 om 19.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Heiveldsestraat/Moerbaan

5835 CW Beugen