Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Cabaret - Thjum Arts - Tijdloos Genot

In 2012 besloot Thjum Arts mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.


Dat hij sinds die talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 meedoet aan het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en daar de jury- en publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret Festival en in 2021 wint hij zowel de jury- als publieksprijs bij het vooraanstaande cabaretfestival Cameretten.


Als Thjum het podium opkomt gebeurt er iets. Dat zal niet anders zijn bij zijn eerste avondvullende voorstelling Tijdloos Genot. Hierin verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Thjum staat stil waar de wereld verder raast. Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken?


What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.

Thjum speelt de anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance. Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.


  • zaal open: 20.30 uur | aanvang: 21.00 uur
  • entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro
  • reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508
  • win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

Datum

4  vrijdag 04 november 2022 om 20.30 uur

Website en social links

www.gryphus.nl

Adres

Gryphus

Grotestraat 18a

5821 AE Vierlingsbeek