Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Museum van AlleTijden

Het MvAT ligt aan de rand van niemandsland, maar is goed te

bereiken. Elke twee maanden staat het MvAT in het teken van telkens weer een andere expositie. De expositie is gratis door de kijkkasten te zien.


& ALARM

ALARM (1994) is een initiatief van kunstenaar Ans Verdijk in het zuid-oosten van het land, aan de Maas, op een steenworp van de Duitse grens.

In de ruimte van een voormalige fruitkoelcel exposeren nu kunstenaars, waarbij zij elkaar uitdagen en bezoekers verrassen.


MvAT & ALARM liggen bij het einde van wandelroute 3, de IJsvogelroute. Op het landelijke fietsroute netwerk liggen ze tussen punt 14 en punt 15. O.V fietsverhuur:

station Cuijk (8 km) & station Boxmeer (4 km)


MvAT & ALARM, Oeffeltseweg 21 Beugen, Noord-Brabant www.ansverdijk.com

Met het oog op de nieuwe privacywet welke vanaf 25 mei 2018 van kracht is geworden, willen wij u erop attenderen dat wij zorgen dat de verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens daaraan stelt. Het mailadressen bestand van onze nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.


'uit de klei getrokken' Carel Lanters

Carel Lanters (beeldend kunstenaar, Docent ARTEZ Arnhem, Pipe Player, onderzoeker en performer) is voor dit bijzondere _Museum van Alle Tijden_, waarin de kunstwerken dag en nacht te zien zijn, op zoek gegaan naar recente maar ook oudere beelden, die een relatie aangaan in vorm, materiaal en inhoud en die verwijzen naar de ontwikkeling van de alchemie.

Processen als stapelen, boetseren en gieten, geven zijn werken een eigen identiteit en ook een tijdloosheid. Vandaar dat hij bij de selectie voor deze tentoonstelling niet heeft gekeken naar het jaar van vervaardiging, maar naar de onderlinge verhoudingen en de relatie tot het museum.


Een van de oudere objecten, is een keramische oven in de vorm van een mens. Deze is afgeleid van duizenden jaren oude tekeningen van Egyptische alchemistische ovens. Recent is hier een wolkengezicht aan toegevoegd om het geheel te perfectioneren. Hiervan afgeleid is het recente object 'masker met bolletjes en glazen hoorn'. Storyteller 20, is een object uit de gelijknamige serie, aangepast voor dit museum; stokken met maskers die een geluid suggereren en als een staf betekenis geven aan de persoon die het vasthoudt.


24 oktober - 15 december 2022

Het Museum van Alle Tijden is de gehele periode vanaf 7.00 tot 23.30 te bezichtigen.

In kunstruimte ALARM is werk van Ans Verdijk ten toon gesteld.

Te bezichtigen elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak, mail@ansverdijk.com. Of u belt aan bij Oeffeltseweg 21.

Datum

  Vandaag t/m 15 december 2022

Dagen geopend
za  Zaterdag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Adres

Museum van AlleTijden

Oeffeltseweg 21

5835 BB Beugen