Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Nieuw atelier voor goudsmid Hester Vonk Noordegraaf

Goudsmid Hester Vonk Noordegraaf heeft aan de Schootshof in Overloon een nieuw atelier gerealiseerd, waar haar persoonlijke sieraden nog beter tot zijn recht komen. “Dit is een winkel geworden waar ik zelf graag naar toe zou gaan. Een plek waar je als klant écht op je gemak kunt zitten en we in alle rust de persoonlijke wensen voor een sieraad kunnen bespreken. Ik ben er ontzettend trots op en nodig iedereen graag uit voor het openingsweekend op zaterdag 10 en zondag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur.”


Van ontwerp tot werktafel

A meer dan twintig jaar maakt Hester Vonk Noordegraaf uit Overloon verfijnde en elegante sieraden van de mooiste materialen. Dat deed ze in eerste instantie voor een gerenommeerde Duitse sieradenfabrikant, maar al snel besloot ze haar eigen weg te gaan. “Ik wilde niet alleen aan de ontwerptafel, maar ook aan de werkbank zitten”, aldus de enthousiaste goudsmid. En laat dat gevoel nu ook heel mooi zijn vormgegeven in haar nieuwe atelier. De lichte ontvangst- en winkelruimte is ingericht in huiselijke sfeer. Terwijl je rustig je verhaal doet, kijk je het atelier in waar Hester al haar sieraden maakt. Dit doet ze samen met haar partner Paul de Haas, die goudsmid, ontwerper én 3D-specialist op het gebied van juwelen is.


Persoonlijke sieraden

Die persoonlijke sfeer, die je ervaart in het atelier, sluit naadloos aan op het werk van Hester Vonk Noordegraaf. “Veel sieraden die ik maak hebben een persoonlijke betekenis voor mijn klanten. Dan kun je denken aan het ontwerp van trouwringen, waarmee stellen hun liefde voor elkaar bezegelen. Of juist aan het maken van sieraden, waardoor je een overleden naaste altijd dicht bij je kunt dragen. Maar denk ook aan vermaakwerkzaamheden; dan kun je een dierbaar erfstuk verwerken in een nieuw sieraad. Ook voor reparaties ben je bij mij aan het juiste adres. Dit is heel persoonlijk werk, waarbij ik graag alle tijd neem voor mijn klanten. Ze krijgen mijn volledige aandacht, terwijl we wensen qua ontwerp, materialen en budget bespreken. Daarom werk ik zoveel mogelijk op afspraak. Dat kan op het moment dat de klant het wenst; zowel doordeweeks, in het weekend als ’s avonds.”


Collectie centraal in atelier

Daarnaast staat de collectie van Hester Vonk Noordegraaf centraal in haar nieuwe atelier in Overloon. Het valt daarbij op hoe verfijnd de sieraden zijn. “Het oude ambacht van smeden, vijlen en zagen heeft iets mystieks. Met de moderne technieken van nu – zoals 3D-printing – kun je perfectie in het design bereiken. Die werelden verbind ik graag om tot bijzondere, elegante juwelen met een eigen karakter te komen.”


Opening atelier

De opening van het nieuwe sieradenatelier in Overloon vindt plaats in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september. “Iedereen is van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom om - onder het genot van een hapje en drankje – mijn werk te bewonderen”, besluit Hester Vonk Noordegraaf.


0478 640 416

www.hestervonknoordegraaf.com

Momenten

10  zaterdag 10 september 2022 om 10.00 uur
11  zondag 11 september 2022 om 10.00 uur

Website en social links

www.hestervonknoordegraaf.com

Adres

Hester Vonk Noordegraaf

Schootshof 4 a

5825 AS Overloon