Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Webinar Oorlogsmuseum Overloon: Achter het front

Het afgelopen half jaar hebben we wekelijks mooie, interessante en soms ook ontroerende online tours met onze 'Herman The Sherman' verzorgd. Daar hebben we veel plezier aan beleefd en we hebben na elke tour leuke, positieve reacties mogen ontvangen van onze kijkers. En daar ben jij er één van!

 

Inmiddels hebben we een spiksplinternieuwe online tour op de planken liggen met het thema 'Achter het front'. Deze tour gaan wij verzorgen op een andere dag en tijdstip dan jullie van ons gewend zijn, namelijk elke laatste zondag van de maand om 11:00 uur (o.v.b. feestdagen en events). Deze nieuwe tours zijn nu ook ná de uitzending een maand lang on-demand terug te kijken


Zondag 27 maart gaan we van start met de eerste uitzending in deze nieuwe serie, over een compleet nieuw onderwerp getiteld

'Achter het Front'.

 

Wie aan oorlog denkt ziet de beelden voor zich, zeker nu, van verwoesting en geweld. Maar geen oorlog wordt gevochten zonder dat áchter het front minstens evenzoveel mensen bezig zijn om die te ondersteunen. Dat geldt vandaag de dag, maar zeker ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. We bespreken wat er tóen achter het front gebeurde, de organisatie van de logistiek, door o.a. The Redball Express, soldaten gingen ook op verlof en hoe werd dat geregeld, hoe communiceerden ze met elkaar, maar bijvoorbeeld ook de rol van vrouwen en Afro-Amerikanen en nog vele andere bijzondere (persoonlijke) verhalen. 


Meld je aan en we zien jullie graag terug bij ons nieuwe webinar! Een nieuwe dag, nieuwe tijden, maar met vertrouwde gezichten!

Datum

27  zondag 27 maart 2022 om 11.00 uur

Website en social links

oorlogsmuseum.webinargeek.com

Adres

Oorlogsmuseum Overloon

Museumpark 1

5825 AM Overloon