Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

GEANNULEERD - Filmhuis The Children Act bij de Weijer

Waarin rechter Fiona Maye (Emma Thompson) moet beslissen over het leven van een 17-jarige Jehovah’s getuige met leukemie. The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film.


Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt.


"Emma Thompson laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort [...]"

"McEwan maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar [...]"

"Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk"

De Volkskrant ★★★★


"Emma Thompson lijkt in de wieg gelegd voor de gelaagde rol van rechter Maye [...] jong talent Fionn Whitehead geeft Emma Thompson uitstekend tegenspel"

De Telegraaf ★★★


"Intrigerend drama [...] THE CHILDREN ACT geeft via Thompsons fijne hoofdrol een mooi inkijkje in Engelse rechtspraak"

Trouw ★★★

Datum

14  donderdag 14 mei 2020 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie