Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Filmhuis Capharnaum bij Weijer Boxmeer

Het Filmhuis gaat weer van start én het is mogelijk om een heus abonnement te nemen: wanneer je voor alle 12 films gaat krijg je er maar liefst 2 gratis!


Het filmabonnement is verkrijgbaar aan de receptie vanaf 11 juni, maar via de website kan het natuurlijk ook (graag zelfs). De korting wordt online meteen verrekend wanneer je alle twaalf films afneemt. Je kunt het abonnement verkrijgen tot aan de eerste film, op 12 september 2019. 


CAPHARNAÜM

De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (Caramel) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Een 12-jarige jongen staat voor de rechter. Rechter: 'Waarom klaag je je ouders aan?' Zain: 'Omdat ze me leven hebben gegeven.'

Zain (Zain Al Rafeea) slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.

Capharnaüm ging in première op het Filmfestival van Cannes.

Datum

13  donderdag 13 februari 2020 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer