Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Filmhuis Den Skyldige bij de Weijer

Het Filmhuis gaat weer van start én het is mogelijk om een heus abonnement te nemen: wanneer je voor alle 12 films gaat krijg je er maar liefst 2 gratis!


Het filmabonnement is verkrijgbaar aan de receptie vanaf 11 juni, maar via de website kan het natuurlijk ook (graag zelfs). De korting wordt online meteen verrekend wanneer je alle twaalf films afneemt. Je kunt het abonnement verkrijgen tot aan de eerste film, op 12 september 2019. 


DEN SKYLDIGE 

Dat je met beperkt budget een verpletterend speelfilmdebuut kunt maken, bewijst de Deense regisseur Gustav Möller. Voor The Guilty had hij niet meer nodig dan de meldkamer van 112, een rauwdouwer politieagent en de stem van een jonge moeder die beweert te zijn gekidnapt. De zenuwslopende thriller won de publieksprijs van het IFFR en het Sundance Film Festival. 

Politieagent Asger Holm mag de straat niet meer op vanwege eigenmachtig optreden buiten het boekje. In de meldkamer neemt hij de binnenkomende 112-telefoontjes aan, zijn stemming is niet al te best. Wanneer zijn dienst er bijna op zit, neemt hij een laatste telefoontje aan. Aan de lijn is Iben, een jonge vrouw in paniek die beweert te zijn gekidnapt door haar ex-man. Holm is vastbesloten haar te redden; de telefoon en de computer zijn z’n wapens van dienst…


Telefoonfilms inspiratiebron

Regisseur Gustav Möller bezocht de filmschool in Kopenhagen, waar hij met zijn korte afstudeerfilm In Darkness (2015, scenario Emil Nygaard) de Next Nordic Generation Award won. Voor The Guilty werkte hij opnieuw samen met scenarist Nygaard; de twee zagen ter voorbereiding ‘alle telefoonfilms die je kunt bedenken’, zoals Phone Booth, Locke en Burial. Ook films op één locatie waren een inspiratiebron, waaronder Dog Day Afternoon en 12 Anrgy Men.

The Guilty ontleent zijn spanning grotendeels aan het suggestieve gebruik van geluid (design Oskar Skriver) en het stoïcijnse spel van Jakob Cedergren als getergde politieman. Cedergren was eerder te zien in Submarino van Thomas Vinterberg en de populaire Deense detectiveserie Den som dræber.

Datum

23  donderdag 23 januari 2020 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie