Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Interactieve lezing over het puberbrein

De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf, maar ook voor hun ouders. Want hoe ga je om met een kind dat zich de ene keer heel volwassen gedraagt en de andere keer juist niet? Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. Op maandag 20 januari verzorgt de Hersenstichting een interactieve lezing over het puberbrein.De volledige ontwikkeling van de hersenen is een intensief proces dat al ver voor de geboorte begint en doorloopt tot tenminste het 25e levensjaar. In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen.

U krijgt door voorlichtster Dieuwke Aberson van de Hersenstichting tijdens de lezing ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers. Ook ontvangt u praktische tips die u kunnen ondersteunen. Deze lezing is onderdeel van de reeks Breincolleges van BiblioPlus.

Bibliotheekleden hebben gratis toegang tot de lezing. Niet-leden betalen €2,50.Graag vooraf aanmelden via www.biblioplus.nl of aan de balie van één van de bibliotheekvestigingen.

Lezing: ‘Puberhersenen in ontwikkeling’, Maandag 20 januari, 20.00 uur. Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1 (in de Weijer).


Datum

20  maandag 20 januari 2020 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

BiblioPlus

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie