Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Filmhuis The Favourite bij de Weijer Boxmeer

In het begin van de achttiende eeuw is Engeland in oorlog met Frankrijk. Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in plaats van de labiele koningin Anne over het land en draagt zorg voor haar slechte gezondheid en woede-uitbarstingen.

Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Anne onder de indruk van haar charme. Maar zijn Abigails bedoelingen wel zuiver? Wanneer de oorlogspolitiek Sarah namelijk compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich maar wat snel over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar eindelijk de mogelijkheid om haar langgekoesterde ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek, konijn, ananas of eendenrace tussenkomen.

The Favourite is de nieuwste film van Yorgos Lanthimos, die de laatste jaren internationaal hoge ogen gooide met The Lobster (winnaar van de juryprijs in Cannes) en The Killing of a Sacred Deer (prijs voor Beste Scenario in Cannes). The Favourite won twee prijzen tijdens de 75e editie van het filmfestival van Venetië. Olivia Colman won in de categorie Beste Actrice, daarnaast sleepte de film ook de juryprijs in de wacht. Twee jaar geleden won Colman nog een Golden Globe voor haar bijrol in de televisieserie The Night Manager. Ze krijgt tegenspel van Oscarwinnaressen Emma Stone (La La Land, Birdman, Irrational Man), en Rachel Weisz (Disobedience, The Constant Gardner, Youth).

Datum

9  donderdag 09 januari 2020 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer