Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

VPRO Tegenlicht Meet Up met BiblioPlus en De Weijer

De bibliotheek in Boxmeer en De Weijer organiseren een aantal keer per jaar VPRO Tegenlicht Meet Ups. Deze avonden zijn gekoppeld aan één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht en vinden plaats in de theaterzaal van De Weijer. De Meet Up van woensdagavond 4 december staat in het teken van de aflevering ‘Ons Basisinkomen volgens Rutger Bregman’. Toegang is gratis, de uitzending start om 19.30 uur op het grote doek.

 

Tijdens elke Meet Up staat een andere aflevering van de VPRO documentairereeks centraal. Onder leiding van moderator Michiel van Hardeveld wordt de uitzending – vanaf ongeveer 20.15 uur - besproken met relevante gasten.

 

Sprekers

Op 4 december gaat Michiel van Hardeveld in gesprek met een aantal zeer interessante gasten op het gebied van basisinkomen.

Lei Delsen was tot voor kort universitair hoofddocent Sociaal-Economisch Beleid bij de Sectie Economie van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Delsen is expert op het gebied van onvoorwaardelijk basisinkomen, waarover hij o.a. seminars organiseerde en een boek schreef.

Sander Weijers is onderzoeker, bestuurslid van de Vereniging Basisinkomen en schreef zijn thesis over het onvoorwaardelijk basisinkomen.

 

Ons Basisinkomen

Dankzij enkele afleveringen van VPRO Tegenlicht en het boek van Rutger Bregman ‘Gratis geld voor iedereen’ komt vergeten onderzoek naar het basisinkomen aan het licht. Hieruit blijkt dat dit eeuwenoude idee een probaat middel is voor armoedebestrijding en het aanjagen van nieuwe economische activiteit. Bregman’s boek werd een internationale hit. Over de hele wereld wordt het basisinkomen inmiddels gezien als mogelijk antwoord op de stagnerende middeninkomens, de groeiende kloof tussen arm en rijk en de robot-revolutie.


Ga voor een overzicht van alle Meet Ups en aanmelden naar de website van biblioplus.

Datum

4  woensdag 04 december 2019 om 19.30 uur

Website en social links

www.deweijer.nl www.biblioplus.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer