Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing kraaiachtigen

Van oudsher staan zwarte vogels te boek als brengers van ongeluk, ziekte en dood. Heksen lieten zich niet voor niets door raven vergezellen. Ook in onze tijd hebben kraaiachtigen geen geweldige reputatie. Ze zouden het aldoor gemunt hebben op de eieren en jongen van andere vogels, ze zouden te talrijk worden en daardoor andere diersoorten verdringen.


IVN De Maasvallei wil dit negatieve beeld dat omtrent onze kraaiachtigen bestaat wat nuanceren. Dit zal gebeuren middels een lezing door Gerard Compiet op donderdag 28 november vanaf 20.00 uur in Het Natuurpalet, Raetsingel 5 in Boxmeer. De spreker neemt je mee in hoe ze leven, hun grote leer- en aanpassingsvermogen, hun sociale leefwijze, hoe ze voedsel verzamelen en het spanningsveld tussen mensen en kraaiachtigen. Daarna zullen de diverse kraaiachtigen de revue passeren.

De toegang is gratis, voor koffie/thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Heb je belangstelling? Meld je voor deze twee uur durende lezing aan bij Pauline Strolenberg, tel. 0485-383901, of Angeline Aben, tel. 0485-383207, of via de mail: ivndemaasvallei_educatie@outlook.com.

Datum

28  donderdag 28 november 2019 om 20.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

De Raetsingel 5

5831 KC Boxmeer