Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Paddenstoelen zoeken op de Hondsbergen

De hitte en droogte van de afgelopen zomers heeft ongetwijfeld invloed op de groei van paddenstoelen. Hopelijk valt er dit najaar toch nog voldoende van ze te genieten. Nieuwsgierig? Ga met een gids van IVN De Maasvallei mee om ze te ontdekken. 


Paddenstoelen zijn de opruimers uit de natuur. Als ze er niet zouden zijn, dan zou de berg afval niet te overzien zijn. Ze breken het afval af tot humus, dat dan weer door de planten kan worden opgenomen. Normaal zien we deze ‘planten’ (zwam) niet. De zwam bestaat grotendeels uit een netwerk van langgerekte celdraden in de grond; in dood of levend hout; in afgestorven plantenresten; in mest; enz., enz. De paddenstoel is het zichtbare deel van de zwam. Nederland kent ca. 6000 verschillende soorten. Een onmogelijke opgave om ze allemaal te kennen. Dat hoeft ook niet; je kunt er voldoende van genieten als je ze bekijkt op vorm, kleur en vindplaats.

De gidsen van IVN De Maasvallei kunnen je van alles vertellen. Kom naar deze paddenstoelenwandeling op zondag 3 november bij De Hondsbergen in Oploo/Overloon. Start om 13.30 uur bij de motorcrossbaan aan de Oplooseweg.

Heeft u belangstelling? Kom dan genieten van de herfst-juweeltjes!!

Kosten: gratis (vrijwillige bijdrage voor koffie/thee). Aanmelden is niet nodig. En voor inlichtingen kunt u terecht bij: Peter de Wit, tel. 0485-371790; Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876.

Datum

3  zondag 03 november 2019 om 13.30 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Oploseweg

5825 HR Overloon

advertentie