Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Whatsapp vloek of zegen

Hey, ff w88 kmoet etuh, brb hvj 4ever xx <3


Het thema van de tweede editie van Radboud Universiteit @ Bibliotheek is de invloed van het gebruik van social media. De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van BiblioPlus, de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB). Doel is wetenschapsnieuws toegankelijk te maken voor iedereen.


Dr. Lieke Verheijen, taalonderzoeker aan de Radboud Universiteit, en Hanneke Hendrix, schrijver en trotse bezitter van een oude Nokia, gaan met het publiek in gesprek over de vraag of digi-taal een vloek of zegen is.

 

Lieke Verheijen

Lieke is expert op het gebied van taalgebruik op sociale media (zoals WhatsApp) en de invloed hiervan op geletterdheid en schrijfvaardigheid. Ze onderzoekt jongerentaal in digitale communicatie. Ze deed onderzoek naar taalgebruik van jongeren op sociale media. Want is al dat appen slecht voor je Nederlands of juist niet? 

 

Hanneke Hendrix

Hanneke Hendrix is schrijver, podcast- en hoorspelmaker. Ze debuteerde met de roman De verjaardagen en haar tweede roman De dyslectische-hartenclub werd in het Engels vertaald. Eind 2018 verscheen haar derde roman Aswoensdag. Hendrix is naast schrijver en hoorspelmaker trotse bezitter van een oude Nokia. Ze volgde 6 maanden lang 8 mensen die hun smartphone (tijdelijk) aan de wilgen hingen.

 

Radboud Recharge

Radboud Universiteit @ Bibliotheek is onderdeel van Radboud Recharge, en is een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, BiblioPlus en de NOBB. Je vindt er de beste wetenschappelijke verhalen en activiteiten van de Radboud Universiteit, overzichtelijk op één plek en afgestemd op jouw interesses. Ontdek onder meer boeiende lezingen en interviews met vooraanstaande wetenschappers. Word lid, kies wat jij interessant vindt en houd je kennis up to date.

 

Kaarten van € 7,- zijn te koop via de website (€ 5,- voor bibliotheek- en Recharge-leden).

Datum

24  donderdag 24 oktober 2019 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Bibliotheek

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie