Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing - Invloed van licht op de natuur

Voor niets gaat de zon op, luidt het spreekwoord, maar we staan er niet bij stil dat zonder licht geen biologisch leven op onze planeet mogelijk zou zijn. Zonder de zon geen licht, geen warmte, geen seizoenen en geen plantengroei. Bovendien zien we zonder licht niets. 


In de lezing georganiseerd door IVN De Maasvallei gaat spreker Hendrik-Jan van Telgen dieper in op het belang van licht bij de natuurlijke processen die zich in de afgelopen miljoenen jaren op onze planeet hebben ontwikkeld.

Verder komt aan de orde het verband tussen licht en natuur en vragen zoals hoe planten weten wanneer ze moeten bloeien, of planten licht zien op dezelfde of een andere manier als mensen, dieren m.n. insecten? Maar ook: hoe passen we als mensen deze kennis toe bij het telen van voedsel en siergewassen?

Als u aan het eind van de avond weer het donker instapt, realiseert u zich hopelijk net als de spreker dat we zonder licht niet kunnen leven op onze unieke maar tegelijk ook kwetsbare planeet. Een planeet om te koesteren en waar we niet zorgzaam genoeg voor kunnen zijn.


De toegang is gratis, voor koffie/thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Heb je belangstelling? De lezing is op donderdag 24 oktober en begint om 20.00 uur in Het Natuurpalet, De Raetsingel 5, Boxmeer. Meld je aan bij Angeline Aben, tel. 0485-383207, of Pauline Strolenberg, tel. 0485-383901, of via de mail: ivndemaasvallei_educatie@outlook.com.

Datum

24  donderdag 24 oktober 2019 om 20.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

De Raetsingel 5

5831 KC Boxmeer

advertentie