Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wandelarrangement vanaf ‘t Veerhuis

In de zomer van 2018 werd het Maasheggengebied over zijn volle lengte en breedte aangewezen als UNESCO man en biosfeergebied. Het gebied is een uniek en tevens het oudste Nederlands cultuurlandschap. 


Het gebied omvat ongeveer 2000 ha waar mensen op min of meer harmonische wijze samenwerken met de natuur tot wederzijds voordeel. Dit gaat ook wel eens niet zoals we het graag hebben, want in de loop der jaren zijn er veel heggen verdwenen. Voor een groot deel komt dit omdat de puntdraad zijn intrede heeft gedaan. Daarom zijn de heggen niet meer als veekering nodig. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan de restauratie van de heggen.


Op 13 oktober leiden gidsen van IVN De Maasvallei u door dit landschap voor een ongeveer twee uur durende wandeling met toelichting. Verzamelen bij ‘t Veerhuis in Oeffelt: 10.00 uur. Gestart wordt met een kopje koffie met iets lekkers, daarna wandelen en na afloop wordt door ‘t Veerhuis een lekkere soep geserveerd. Kosten: € 6,50 te voldoen vóór de wandeling. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Nell van der Velden, tel. 0485-478992.

Datum

13  zondag 13 oktober 2019 om 10.00 uur

Website en social links

hetveerhuisoeffelt.nl www.ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Veerweg 2

5441 PL Oeffelt

advertentie