Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Santa Fe Event Oorlogsmuseum

Op 10 en 11 augustus vindt de vijfde editie plaats van het Santa Fe Event bij Oorlogsmuseum Overloon. Twee dagen lang slaat een groot re-enactment bevrijdingsleger zijn kamp op in de bossen rondom het museum en kunnen bezoekers door de kampementen lopen. Een uniek beeld van hoe de bezetter en bevrijders aan het front leefden. Spectaculair zijn de mockbattles; schijngevechten tussen Duitse en geallieerde soldaten. En ook het meerijden op één van de 80 historische voertuigen uit WO II is een unieke ervaring.


Meerijden

Geïnteresseerden in historische geallieerde voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog kunnen hun hart ophalen tijdens het Sana Fe Event 2019. Er zijn onder andere Amerikaanse tanks, half tracks, jeeps, trucks en motoren te zien. Op het anderhalve kilometer lange parcours door de bossen rondom het museum kunnen bezoekers zelfs meerijden op deze voertuigen. Bijzonder om een keer te beleven!


Sherman tanks

Er wordt dit jaar uitgekeken naar twee Sherman tanks die na ruim 75 jaar nog steeds rijdend zijn en ook rijdend getoond worden aan het publiek. Dit is het ook het type tank dat werd ingezet tijdens de slag bij Overloon.


Een van de huidige eigenaren heeft er drie jaar over gedaan om zijn tank weer in oude staat te herstellen. “Een klus waarin 5016 uur werk is in gaan zitten om heel precies te zijn”. De vorige eigenaar kocht de tank zonder geschutskoepel. Deze koepel stond tot voor een aantal jaren geleden op een monument in Engeland. Na de ontmanteling van dit monument is de koepel met 76 mm geschut weer teruggeplaatst op de tank waar hij ook hoort. Tijdens het Santa Fe Event is er voor de echte geluksvogel de kans om een ritje te mogen maken op dit voertuig, er zijn per dag een beperkt aantal meerijdtickets beschikbaar.


Maar er is meer..

Naast het rijdend materieel en de kampementen, vinden er ook twee maal per dag schijngevechten plaats tussen Duitse en geallieerde re-enactors. De grote militariamarkt is niet te missen voor iedereen die geïnteresseerd is in boeken, kleding en ander historisch materiaal. Ook zal het vuurwapenteam van het Oorlogsmuseum Overloon het hele weekend aanwezig zijn om publiek van uitleg te voorzien over de meest uiteenlopende historische wapens. En last but not least, de entree tot het museum is bij de prijs inbegrepen. Kortom; tijdens het Santa Fe Event valt er dus genoeg te zien en beleven!


Momenten

10  zaterdag 10 augustus 2019 om 09.00 uur
11  zondag 11 augustus 2019 om 09.00 uur

Website en social links

www.santafe.nu

Adres

Oorlogsmuseum Overloon

Museumpark 1

5825 AM Overloon

advertentie