Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zomerse wandeling door oud cultuurlandschap

Op zondag 14 juli om 10.00 uur start de struinwandeling door een gedeelte van het Maasheggengebied nl. De Oeffelter Meent en Meerkampen. Deze is georganiseerd door IVN De Maasvallei. Al vanaf de dijk is er een prachtig uitzicht over kleine percelen omzoomd door `natuurlijk prikkeldraad`, de Maasheggen. Het gebied is een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland en Unesco heeft het aangewezen als biosfeergebied!


De wandeling voert door de Oeffelter Meent, een licht glooiend rivierduincomplex met bijzondere planten, begraasd door trekpaarden en Schotse Hooglanders. De heggen rond de weitjes zijn een paradijs voor de vele vogels. Zij vinden er hun voedsel, nestgelegenheid en beschutting. We passeren de Oeffeltse Raam, die van een rechte loop is omgevormd naar een slingerende beek en die uitmondt in de Maas. De waterkwaliteit is verbetert en plant en dier varen er wel bij! Ook lopen we een stukje langs de Maas, die weer de ruimte krijgt: hij is ontdaan van kribben en stortstenen en we zien de afgekalfde walkanten.


Wandel mee in dit prachtige natuurgebied. De wandeling begint vanaf de parkeerplaats bij het tennisveld, De Rijtjes in Oeffelt. Na afloop is er koffie/thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Tip: trek waterdichte schoenen aan. Voor info kunt u terecht bij Nell v.d. Velden, tel. 06-20618154.

Datum

14  zondag 14 juli 2019 om 10.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

Parkeerplaats

De Rijtjes

5441 XG Oeffelt

advertentie