Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jazz Festival Weijer Boxmeer

Voor het eerst! In samenwerking met zanger, componist, pianist en jazzfanaat Ruben Hein een gloednieuw Jazzfestival in Boxmeer: JAZZFEST. Verwacht een onvergetelijke avond jazz met de absolute top uit de Nederlandse Jazz-scene.

Allereerst BRUUT! Het gezegde 'jazz is om op te dansen' wordt door deze superjazzformatie met hun vijfde album nog maar eens bevestigd. Het grooved, het is energiek en het is smerig.


In de kleine zaal staat zangeres Francien van Tuinen. Zij iswinnares van het Nederlandse Jazzvocalisten Concours, begeleidt door Timothy Banchet. Hij studeerde in 2012 summa cum laude af aan het conservatorium, wordt sindsdien alom erkend als een ‘supertalent’, met ‘de hele jazztraditie in zijn binnenzak’ (Jazzenzo). 


Dan het Gijs Idema Trio! Gijs Idema (1996) studeert momenteel  aan de Manhattan School of Music in New York. Het trio sleepte veel awards binnen, waaronder de eerste prijs op het Prinses Christina Jazz Concours, waar het juryrapport luidde: ''het hele trio speelt krankzinnig goed voor hun leeftijd, maar tegelijkertijd erg volwassen.


Natuurlijk zal Ruben Hein himself ook ten tonele verschijnen, met zijn eigen muziek. Samen met Wessel Herbschleb en Julian Du Perron brengt hij warme vocalen in een soulvolle omlijsting, gecombineerd met fenomenaal pianospel. "

Datum

25  zaterdag 25 mei 2019 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer