Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Minder zien, toch blijven lezen

Op woensdag 22 mei is er een voorlichtingsbijeenkomst over lezen als je slechter gaat zien of slechtziend of blind bent, over Passend Lezen. Deze bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Madeleine te Boxmeer en is gratis toegankelijk.


Voor veel mensen is het vanzelfsprekend: even een krantje lezen bij het ontbijt of een boek lezen in de trein. Voor mensen die minder (gaan) zien door een oogaandoening zijn deze dagelijkse dingen niet vanzelfsprekend. Daarom is er op woensdag 22 mei om 15.00 uur een bijeenkomst over de mogelijkheden om toch te blijven lezen met verminderd zicht.

Medewerksters van Visio Nijmegen, hét expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, vertellen en laten zien welke mogelijkheden er zijn om te kunnen blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften als het ‘gewone’ lezen moeilijk wordt. Er zijn diverse leeshulpmiddelen, gesproken boeken en dienstverlening op maat.

Ook geven zij informatie over wat Visio nog meer kan betekenen voor slechtzienden en blinden.


De bijeenkomst wordt georganiseerd door BiblioPlus, Sociom en Visio Nijmegen. Inloop vanaf 14.30 uur. Programma start om 15.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan in Bibliotheek Boxmeer (0485-571971), Bibliotheek Madeleine (0485-582 626) of via de website van BiblioplusDatum

22  woensdag 22 mei 2019 om 14.30 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Bibliotheek Madeleine

Velgerstraat 1

5831 LL Boxmeer