Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dodenherdenking Overloon

In de gemeente Boxmeer worden op 4 mei in diverse dorpen een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Iedereen is van harte welkom hieraan deel te nemen. Namens het gemeentebestuur is bij elke bijeenkomst een afvaardiging van het gemeentebestuur aanwezig voor het houden van een toespraak. Bij elke herdenking is een kranslegging namens de inwoners.


Programma Overloon

De herdenking begint om 19.00 uur met een samenkomst en het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij de kapel van OLV van de Goede duik. Iedereen is hierbij van harte welkom. Om 19.05 uur start de stille tocht naar de Sint Theobalduskerk. Om 19.15 uur begint de herdenkingsdienst in Sint Theobalduskerk en wethouder J. Verstraaten zal als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een toespraak houden.

Om 19.50 uur lopen de aanwezigen naar het Vrijheidsmonument op het 1 Octoberplein voor de kranslegging, het ontsteken van het bevrijdingsvuur en de 2 minuten stilte. Als afsluiting speelt de fanfare de Vriendenkring het volkslied.


Nederlandse vlag halfstok

Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.


Twee minuut stilte

In verband met de dodenherdenking verzoeken wij de exploitanten van drank- en horecabedrijven om op 4 mei van 18.00 uur tot 21.00 uur uit piëteit hun activiteiten aan te passen. Ook verzoeken wij u om tussen 18.00 uur en 21.00 uur de buitenverlichting, zoals neon en lichtbakken te doven en geen muziek ten gehore te brengen. Van 19.45 uur tot 30 seconden vóór 20.00 uur zullen de klokken van alle kerken luiden. Van 20.00 uur tot 2 minuten daarna, zal op de herdenkingsplaatsen en naaste omgeving volkomen stilte in acht worden genomen.

Datum

4  zaterdag 04 mei 2019 om 19.00 uur

Adres

Sint Theobalduskerk

14 Oktoberplein 9

5825 CC Overloon

advertentie