Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kom eens Kieken in Boxmeer

Tijdens de 'Kiek Boxmeer' Koopzondag kunnen alle inwoners van gemeente Boxmeer en daarbuiten bekijken hoe mooi en uniek Boxmeer is. Niet alleen qua winkels en horeca, maar ook qua natuur en historie is Boxmeer een rijk dorp.


Historie

Ga bijvoorbeeld eens met een van de groeters op pad. Zij nemen u mee in het bijzondere verleden en laten zien hoe dit is omgesmolten naar het heden. Dit start op het Wilhelminaplein.

Ook is de Vaart, de heilige bloedprocessie onlosmakelijk verbonden met Boxmeer en ook hier zullen de mooiste verhalen over vertelt worden. Er wordt ook een demonstratie vaartrozen borduren gegeven die leuk is voor jong en oud. Ook de mannen en vrouwen van het Heilige bloedgilde, de historische vereniging van Boxmeer, vertelt deze dag graag over hun tradities. SMT Sambeek mag deze dag ook niet ontbreken, zij zullen met hun oude tractoren naar het Raadhuisplein komen.


Natuur

Het is u ook vast niet ontgaan dat het Maasheggen gebied een Mens & Biosfeer Unesco status heeft gekregen. Er wordt een heuse bioscoop in de Kloostertuin gerealiseerd waar er een prachtige film over de Maasheggen zal worden gedraaid. Slabox, Stichting Landschapsbeheer Boxmeer, zal komen vertellen over hun activiteiten die zij onder andere in het Maasheggengebied uitvoeren.


Meer

Ook zullen er op op diverse plekken in het centrum Oud Hollandse spelen voor jong en oud worden georganiseerd die een mooie brug vormen tussen het verleden en het heden. Natuurlijk zijn ook alle ondernemers deze dag klaar om u te verwelkomen en indien gewenst van advies te voorzien. Ook de diverse horeca die Boxmeer te beiden heeft hebben hun deuren geopend en met een beetje geluk, de terrassen aangeveegd.


U bent welkom om deze dag ook lekker in Boxmeer rond te gaan kieken!

Datum

31  zondag 31 maart 2019 om 12.00 uur

Website en social links

www.centrumboxmeer.nl

Adres

Centrum Boxmeer

Steenstraat

5831 JJ Boxmeer