Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Metworstmaandag

De titel "Koning van de Metworst" is in Boxmeer een reuze begrip! Aansluitend wordt de koning gehuldigd in het centrum van Boxmeer en is er het Kunningsbal!


Vanaf 04.00 uur in de ochtend worden de Boxmeer inwoners door de hoornblazers gewekt. Hierna trekken duizenden bezoekers aan het begin van de ochtend al lopend van Boxmeer naar het Vortums veld, om te gaan kijken wie er "dit joar de Kunning wurdt".


De metworstrennen bestaat uit een afvalrace van meestal 13 ritten verdeeld over 3 manches, de afstand van het parcours is bijna 800 meter. De eerste rit begint meestal rond 09.30 uur. De winnaar van de laatste rit, de ‘Kunningsrit’, haalt als kersverse koning bij de ‘Belaste Hoeve’ de jaarlijkse schenking van goederen aan de metworstvereniging op en wordt daar dan door de beschermvrouwe met het zilveren koningsschild omhangen. Vervolgens gaat de koning onder begeleiding van de andere ruiters en de ‘gekkenkar’ terug naar Boxmeer, waar hij onder de Wilhelminaboom door de beschermvrouwe tot 'Kunning van de Metworst' gekroond wordt en waarna de erewijn geschonken kan worden.


Direct daarna begint een grandioos ‘Kunningsbal’ in de feestzaal van “Hotel Riche”, waar de Koning door een grote menigte wordt toegejuicht. Om 18.00 uur is er dan in het clubhuis van de Koning een ‘koningsreceptie’. Tot diep in de nacht blijft het één groot feest in alle kroegen van Boxmeer. 

Datum

4  maandag 04 maart 2019 om 06.00 uur

Website en social links

www.metworst.nl

Adres

Metworst

Vortums veld

5836 AH Vortum-Mullem

advertentie