Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Oeffelt loopt uit voor levensloopbestendig leven

Zondagmiddag 27 januari organiseert de Bibliotheek samen met diverse lokale en regionale partners een informatieve en gezellige middag rondom het thema ´levensloopbestendig leven´.


Wat zijn landelijke trends op dit gebied? Hoe gaat de technologische ontwikkeling ons helpen om langer zelfstandig thuis te wonen? Wat is de invloed van de veranderingen in de zorg? Deze en nog veel meer interessante kennis wordt vermengd met muziek, een drankje en een gezellig ontmoeten in gemeenschapshuis De Kleppenburg.

De middag start om 12.30 uur.


Lokale kennisdeling

BiblioPlus organiseert ‘Oeffelt loopt uit… op initiatief van en samen met vrijwilligers van het Leespunt Oeffelt. Veel lokale ‘kennisdelers’ helpen mee om er een succes van te maken. Zo pronken op de informatiemarkt maar liefst twaalf regionale organisaties, waarvan een aantal dieper op hun expertise ingaat in de zogeheten Kennissessies. Denk daarbij aan de huisarts, tandarts of brandweer, maar ook aan architect Marco Rose.


Het SWOGB presenteert de resultaten van het onderzoek Wonen & Zorg Senioren, en Kim Oude Luttikhuis – sociaal wetenschapper en

adviseur op het gebied van wonen, welzijn en zorg – geeft een lezing over landelijke trends en ontwikkelingen.


Daarnaast is er livemuziek van Bert Liebrand en Ton Verbiesen, een heuse loterij met Prins Carnaval John d’n Urste en natuurlijk een hapje en een drankje! Allemaal gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over het programma op de site.


Nieuwe koers

De Bibliotheek van nu is veel meer dan een boekenuitlener. Als informatieknooppunt brengt de Bibliotheek mensen en organisaties bij elkaar om kennis te delen rondom relevante maatschappelijke thema’s. Dit gebeurt in de Bibliotheekvestingen, maar steeds vaker op locatie. “Het is de ambitie van BiblioPlus om de komende jaren nog

dichter bij de mensen te komen. Dit betekent dat we nadenken over hoe we dit soort ‘kennismiddagen’ naar de kleine kernen in het Land van Cuijk en Maasduinen kunnen brengen”, zegt Anita Witsiers, Regisseur lokale samenwerking van BiblioPlus.


“Samen met de gedreven Oeffeltse vrijwilligers kunnen we de juiste verbindingen maken tussen onze netwerken en het lokale netwerk. Zo ontstaat een aansprekend programma waarin we bijvoorbeeld de laatste inzichten vanuit de wetenschap kunnen combineren met allerlei lokale sprekers, zoals de huisarts”.

Datum

27  zondag 27 januari 2019 om 12.30 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Leespunt Oeffelt

Europlein 4

5441 BK Oeffelt

advertentie