Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

The Florida Project bij Filmhuis de Weijer Boxmeer

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel vlakbij Disney World Florida. Wanneer de zomervakantie begint, brengt Moonee de dagen met haar vrienden door.


Met z’n allen halen ze de nodige kattenkwaad uit. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om goed voor haar te zorgen, maar is vooral ook druk met lol hebben. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

The Florida Project heeft al veel prijzen in de wacht mogen slepen. Willem Dafoe is hierbij de grote winnaar. Hij won al drie awards voor beste mannelijke bijrol, waaronder een National Board of Review Award. Regisseur Sean Baker won een New York Film Critics Circle Award voor beste regie.

Tijdens het Internationaal Filmfestival van Rotterdam, waar The Florida Project werd vertoond, gaf regisseur Sean Baker een intveriew. Daarin ging hij in op de film zelf, maar ook als over zichzelf als arthouseregisseur: “Een paar grotere productiehuizen hebben interesse getoond, maar laat ik het zo stellen: niemand heeft me benaderd voor een Marvel-superheldenfilm of een volgende Star Wars.”

Datum

24  donderdag 24 januari 2019 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie