Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing ‘Waarneming en perceptie’ door Nadine Dijkstra

Illusie of werkelijkheid? Wat zien we eigenlijk?

Onder de titel ‘Waarneming en perceptie’ verzorgt Nadine Dijkstra op donderdag 17 januari in Bibliotheek Boxmeer een lezing over de invloed van de hersenen op onze waarneming.


Wat zien we als we kijken? Welke rol spelen de hersenen bij de waarneming? Zien we wat er is of wat we denken dat er is? We horen er alles over in deze interactieve lezing. Traditioneel word onze waarneming als een passief proces gezien waarbij licht op onze ogen

valt waarna de hersenen een beeld creëren, vergelijkbaar als een camera. De laatste decennia heeft de hersenwetenschap echter laten zien dat dit achterhaald is en dat perceptie eigenlijk meer een vorm van inbeelding is, waarbij we vooral zien wat we denken te zien.


Nadine Dijkstra is cognitief neurowetenschapper aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar zij onderzoek doet naar de neurale mechanismen van visuele perceptie en inbeelding.


Deze lezing is de derde in een reeks breincolleges: laagdrempelige interactieve lezingen over het brein. Toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de werking van de hersenen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De toegang is €2,50 inclusief koffie of thee. Graag vooraf aanmelden via de website of aan de balie van één van de bibliotheekvestigingen.


Datum

17  donderdag 17 januari 2019 om 20.00 uur

Website en social links

biblioplus.biblio-shop.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie