Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Weet waarom je eet: Lezing van Iris Duif

Onder de titel: Wat zullen we eten? Je brein weet het wel! Verzorgt Iris Duif op dinsdag 27 november in bibliotheek Boxmeer een interactieve lezing over de relatie tussen eetpatronen en je hersenen.

In de afgelopen vijftig jaar is overgewicht en obesitas een wereldwijd gezondheidsprobleem geworden. Een oorzaak hiervan is dat we tegenwoordig in een zogenaamde obesogene omgeving leven. Overal op straat, maar ook in huis, zoals via reclames op TV, worden we herinnerd aan eten, wat het lastiger maakt nee te zeggen tegen zo'n heerlijk geurend croissantje. Verder komt het vaker voor dat mensen voor de TV eten, of terwijl ze met hun telefoon bezig zijn. Eerder onderzoek laat zien dat dit soort afgeleid eten of eten zonder

aandacht, ervoor kan zorgen dat mensen meer gaan eten dan ze nodig hebben.


In haar lezing wil zij eerst in het algemeen aandacht besteden aan waarom het toch zo lastig voor ons is om lekker eten te laten staan, en welke hersengebieden daarbij betrokken zijn.

Verder gaat zij in op eten met en zonder aandacht (mindful versus afgeleid eten); het onderwerp van haar promotieonderzoek.

Iris Duif (1991) is momenteel bezig met het vierde en laatste jaar van haar promotieonderzoek aan het Donders Centrum voor Cognitieve Neurowetenschappen in Nijmegen.

Daarvoor heeft zij een Bachelor Psychologie gedaan, daarna de Cognitieve Onderzoeksmaster, beide aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


Deze lezing is de tweede in de serie Breincolleges: laagdrempelige, interactieve lezingen over brein-gerelateerde onderwerpen.

Dinsdag 27 november , Bibliotheek Boxmeer, 20.00 uur. Gratis toegang. Vooraf aanmelden in de bibliotheekvestigingen en via de website.

Datum

27  dinsdag 27 november 2018 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Biblioplus

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer