Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Pipelare in het Kloosterhuis

Een royaal afscheid, requiemmuziek voor koningen

Vocaal ensemble Pipelare o.l.v. Kees Doevendans zingt op 7 oktober in het Kloosterhuis.



Hoe belangrijker de vorst, hoe royaler zijn of haar laatste afscheid. Dat gold zeker in Spanje van de zestiende eeuw. Begrafenissen van vorsten of andere adellijke personen namen vaak meerdere dagen in beslag en gingen gepaard met veel pracht en praal. Ook op muzikaal gebied. Toonaangevende componisten schreven de fraaiste missen die, vanwege de lengte van het programma, werden uitgebreid met al even prachtige intermezzi. Ze vertolken alle facetten van een laatste afscheid: verdriet en berusting maar ook blijdschap omdat de overledene is verlost van zijn aardse bestaan en verder leeft in het eeuwige licht.



In Een royaal afscheid zingt vocaal ensemble Pipelare muziek die werd geschreven voor en uitgevoerd op de uitvaartplechtigheden van Spaanse royals. Enkele voorbeelden zijn Versa est in luctum van Alonso Lobo uitgevoerd op de begrafenis van Filips II. Of delen uit het Officium Defunctorum van Tómas Luis de Victoria, geschreven voor de begrafenis van Maria van Spanje, zus van Filips II en keizerin van het Heilige Roomse Rijk. Daarnaast brengen we requiemmuziek van de belangrijkste Spaanse en Portugese componisten uit de renaissance zoals Morales, Vásquez en Cardoso. 


Op zondag 7 oktober om 16.00 uur kunt u dit concert bijwonen in de kapel van Het Kloosterhuis in Sambeek. Toegang is € 8,-, inclusief een drankje na afloop. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang en kunt u reserveren via info@hetkloosterhuis.nl

Datum

7  zondag 07 oktober 2018 om 16.00 uur

Website en social links

sites.google.com hetkloosterhuis.nl

Adres

Kapel van het Kloosterhuis

Grotestraat 69

5836 AC Sambeek