Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jacky Geurts exposeert in het Museum van alle tijden

Het MVAT ligt aan de rand van niemandsland, maar is goed te bereiken. Elke twee maanden staat het MVAT in het teken van telkens weer een andere expositie. De expositie is gratis door de kijkkasten te zien. Het museum is altijd geopend.


ALARM

ALARM (1994) is een initiatief van kunstenaar Ans Verdijk in het

zuid-oosten van het land, aan de Maas, op een steenworp van de Duitse grens. In een voormalige stal werken en exposeren nu kunstenaars, waarbij zij elkaar uitdagen en de bezoekers verrassen.


JACKY GEURTS -  "gebrand bladgroen"


Alsmaar meer, alsmaar verder, alsmaar vooruit. We worden omringd door snelle systemen, vaste patronen, voorgekauwde keuzes. Maar passen we wel allemaal in hetzelfde vakje? Willen we dezelfde kant op?


Gedachten die Jacky Geurts ook op haar dagelijkse wandelingen

bezighouden. Buiten geniet ze en al lopend heeft ze aandacht voor de kleinste details. Ondertussen staat ze ook stil bij onze kromme omgang met natuur; we breken af terwijl we zouden moeten koesteren. In haar werk zoekt Geurts een weg tussen deze gewaarwordingen. Ze wil zowel de schoonheid van de natuur recht doen, als haar zorg uiten over de teloorgang ervan, door menselijk gedrag.


Glas is haar favoriete materiaal. Roodgloeiend tijdens het werk aan de brander. Verleidelijk en kwetsbaar resultaat, met de imperfecties van handwerk. Voor Geurts natuurlijk geen massaproductie.

Met haar studio in Beugen is zij bijna een buurvrouw van Alarm/het MVAT. Dichtbij huis toont ze er deze zomer haar eigen wemelende wereld, waar het krioelt onder de oppervlakte. Het plantaardig systeem van Jacky Geurts is te zien van 8 tot 25 augustus.


Voorzichtig! Breekbaar!


* elke dag van 7.30 uur tot 23.30 uur.

Op afspraak kunt u nog meer werk van Jacky Geurts bekijken.

In de tuin vordert het project 'gras groeit glas' van Bart Drost.


Datum

  Vandaag t/m 25 augustus 2018

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Adres

Museum van alle tijden

Oeffeltseweg 21

5835 BB Beugen